Türk Kahvesi Hangi Saatlerde İçilmeli?

Türk Kahvesi Hangi Saatlerde İçilmeli?


Anadolu coğrafyası genel olarak bakıldığı zaman son derece farklı medeniyetlere beşiklik yapan topraklardır. Kültürel anlamda da son derece zengindir. Anadolu coğrafyasına göçebe bir halk olarak gelip yerleşen Türkler kendi kültürlerini de bu topraklara yansıtmıştır. Nitekim Türk kültürünün son derece zengin bir yiyecek, içecek kültürü vardır. Nitekim sadece Türklere özgü olan en önemli içeceklerin başında Türk Kahvesi gelir. Son derece kendisine özgü bir pişirme biçimi vardır ve içen kişilerde tam anlamı ile bir bağımlılık yapar.

Türk Kahvesi Hangi Saatlerde İçilmeli? 

İlk defa Türk kahvesi içecek kişiler için ise elbette ritüelleri de son derece önemlidir. Bu noktada merak edilen çok değişik olgular vardır. Sonuçta Türk kahvesi sıradan bir kahve değildir ve hangi saatte içileceği, nasıl içileceği gibi kendisine has özellikleri vardır.

Bu noktada hemen Türk kahvesi hangi saatlerde içilmeli sorusunun yanıtını vermek gerekir ise o noktada şu şekilde açıklamalar yapılabilir:

  • Türk kahvesi öğle yemeklerinden sonra yemeğin türü ne olursa olsun içilen bir içecek türüdür.
  • Sıkı bir kahvaltıdan sonra saat 9.00 ile 10.00 arasında da keyifle işyerinde arkadaş sohbetlerinde beyaz yakalıların dünyasında son derece revaçtadır.
  • Bir diğer içilme saati ise akşamüzeri işten eve dönüp, günün yorgunluğunu atmak isterken saat 17.30 ile 18.30 saatleri arasındadır.

Elbette bu zaman dilimleri dışında da istenilen zamanlarda içilebilmesi mümkündür. En ideal zamanlar bunlar olmakla beraber, yine de kişilerin kendi tercihine kalmış durumdadır. Bizim önerilerimiz de üstte belirtilen zaman dilimleri içindedir.

Türk Kahvesi Nasıl İçilir?

Merak edilen bir diğer olgu ise Türk kahvesi nasıl içilir biçimimdedir. İşin ritüel kısmına gelindiğinde burada dünyada yer alan diğer kahvelere göre son derece ciddi incelikler vardır. Normal şartlar altında diğer tüm kahve türlerinde içilen kahve sonrası midede herhangi bir sorun yaşanmaması için su içilir.

Bizim kültürümüzde ise kendi özel kadehi içinde maden suyu ya da ılık su gelir. Türk kahvesi içilmeden önce ağız içi bu su ya da maden suyu ile biraz ıslatılır. Bu durum aynı zamanda ağız temizleye ve böylece kahvenin tadını tam olarak almaya yarar. Sonrasında ise kahve içilmeye başlar.

Yine Türk kahvesi yanında ister şekerli, ister sade ya da orta şekerli olsun, özel lokum ya da kurabiye gelir. Kahve bitiminde insanlar bu lezzetleri yiyebilir. Elbette kahve bitiminde yine kalan su ya da maden suyu içilebilmektedir. Burada hem ambiyans ve içilme biçimi son derece önemlidir.

Türk Kahvesi İçmenin Diğer İncelikleri

Son olarak Türk kahvesinin şu ana kadar verilen bilgilerden de anlaşılacağı gibi son derece özel bir olgu olduğunu ifade etmemiz gerekir. Şeker miktarı ise kişilerin kendisine kalmış durumdadır. Hem sadenin, hem şekerlisinin, hem de orta şekerli olanın kendisine has bir lezzeti vardır.

Sunum olarak da kendisine özel tepsisinde getirilmesi ve her bir içen kişiye ayrı ayrı yanında olan su ve ikramlarla birlikte sunulması gerekir. Türk kahvesinin yanında sunulan ise kahve kadehinin tepesine kadar konulmaz. Az bir ağız boşluğu bırakılır. Tüm bunlar aynı zamanda sosyalleşme ve iletişim kurma noktasında da son derece önemli araçlardır. Biz de firma olarak kültürümüzün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.



İlgini Çekebilecek İçerikler